Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Πίνακας ανακοινώσεων και μενού για την κουζίνα


Χαιρετώ σας! Πώς μου είστε; Πολλή ζέστη έτσι; Αλλά αν δεν κάνει τώρα ζέστη πότε θα κάνει θα μου πείτε!
 Εμείς τελειώσαμε με τη γιορτούλα μας, βγήκε καταπληκτική. Το ίδιο και οι στολές των παιδιών της άλλης τάξης. Έπαιξαν τον Πλούτο του Αριστοφάνη. Η δική μας τάξη έπαιξε τη Ντενεκεδούπολη! Χαλάλι και η κούραση και όλα. Τα παιδιά το καταδιασκέδασαν και πέρασαν πολύ πολύ όμορφα!!!

Εδώ και πάρα πολύ καιρό (παίζει να είναι και κανένας χρόνος) είχα πέσει πάνω σε αυτό το μπλογκ με αυτήν την κατασκευή και ενθουσιάστηκα. Ήταν ό,τι πρέπει για τη δική μου κουζίνα μιας και ταίριαζε πολύ στο στυλ που έχω δώσει σε αυτόν το χώρο. Μετά από τόσο καιρό λοιπόν αποφάσισα να το φτιάξω κι εγώ.

Πήρα μια κορνίζα λευκή από το αγαπημένο μου IKEA και έκοψα ένα κομμάτι λινάτσα για φόντο.

 Έκοψα μικρά κυκλάκια από χαρτόνι και έγραψα επάνω με μαύρο μαρκαδόρο τα αρχικά για κάθε ημέρα της εβδομάδας.





για όσους απορούν το γράμμα Γ είναι για το γλυκό που φτιάχνω κάθε Κυριακή, μιας και σε αυτό το σπίτι είμαστε γλυκατζήδες πολύ







Πήρα λοιπόν την κορνίζα, έκοψα τη λινάτσα έχοντας σαν οδηγό το τζάμι και άφησα περίπου μισό εκατοστό παραπάνω για να γυρίσει από την πίσω πλευρά και να μην αφήσει κενό. Αφού καθάρισα καλά το τζάμι, το έβαλα στην κορνίζα, ύστερα τοποθέτησα τα κυκλάκια με τα γράμματα στο τζάμι (με προσοχή ώστε να μπουν σωστά και ευθυγραμμισμένα), από πάνω έβαλα τη λινάτσα και μετά τοποθέτησα την πλάτη του κάδρου πάλι με προσοχή για να μη μετακινηθούν τα γράμματα (εδώ πρέπει να έκανα 5-6 αποτυχημένες προσπάθειες μέχρι να "κάτσει" σωστά η πλάτη του κάδρου. Έκλεισα τα "αυτάκια" που είχε από πίσω η κορνίζα και ... αυτό ήταν! Τέλειο!








Κάθε εβδομάδα λοιπόν γράφω με μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο το μενού που θα φτιάξω κι όταν θέλω να το σβήσω παίρνω ένα βαμβακάκι με οινόπνευμα και το καθαρίζω. Επειδή όμως το κάδρο είναι άσπρο θέλει το βαμβάκι να είναι νωπό και να μη στάζει το οινόπνευμα γιατί θα λερωθεί!


Αυτό είναι:


Κι επειδή ήθελε παρέα το μενού, του έφτιαξα κι ένα φιλαράκι για να καρφιτσώνω σημειώσεις και λογαριασμούς που πρέπει να πληρωθούν (αν και το τελευταίο με τους λογαριασμούς και να έλειπε δε θα με πείραζε ...)

Είχαμε λοιπόν στο σπίτι 2-3 πίνακες φελλού που δεν τους χρησιμοποιούσαμε. Είχα και ένα μεγάλο κάδρο από τα IKEA που είχα σκοπό να το χρησιμοποιήσω στη διακόσμηση του γάμου αλλά τελικά δεν έκανα τίποτα και έμενε έτσι. Πήρα το τζάμι λοιπόν του κάδρου και έκοψα το φελλό (αφού τον έβγαλα από το πλαίσιό του) στην ίδια διάσταση. Εδώ με παίδεψε λίγο το κόψιμο γιατί ο φελλός ήταν αρκετά χοντρός (ήταν πεπιεσμένο χαρτί ανάμεσα σε 2 φύλλα φελλού), αλλά ΟΚ τα κατάφερα. Έβαλα τον κομμένο φελλό στο κάδρο και έκλεισα τα "αυτάκια" που είχε από πίσω. Επειδή όμως κουνιόταν λίγο κόλλησα ταινία από πίσω και το σταθεροποίησα.




αυτή είναι η πίσω πλευρά που στερέωσα με την κολλητική ταινία


Επίσης να σημειώσω πως επειδή το κάδρο που χρησιμοποίησα για τις σημειώσεις προϋπήρχε, φρόντισα το κάδρο που πήρα για το μενού να είναι ίδιο ώστε να ταιριάζουν.



Αυτά από μένα! Να περάσετε ένα τέλειο σαββατοκύριακο με πολλές μαγικές στιγμές.

Εγώ από την άλλη πάω να συμμαζέψω το χαμό που επικρατεί σπίτι!!!













4 σχόλια:

  1. Ξέχασα να σας γράψω πως επειδή δεν ήθελα να κάνω τρύπες επάνω στο πλακάκι, στερέωσα και τα 2 κάδρα με αυτοκόλλητο διπλής όψης που είναι σαν μαξιλαράκι. Το πουλάνε και στο Praktiker (εγώ από εκεί το πήρα) αλλά και στα χρωματοπωλεία. Δεν ξέρω ακριβώς πως το λένε. Έτσι το ζήτησα κι εγώ να σας πω την αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα Μελίτσα μου! ....πολύ όμορφα και τα δυο! και χρήσιμα!! φιλάκια πολλά και μην χάνεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερα απο πηρες τον φελλο?
    Λιλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Λίλα! Ο φελλός είναι από έναν άλλον πίνακα ανακοινώσεων που είχα και απλά τον προσάρμοσα στις διαστάσεις του κάδρου. Αν πας όμως σε βιβλιοπωλεία θα βρεις, απλά να προσέξεις να μην είναι πολύ λεπτό. Αυτός είχε πάχος περίπου μισό εκατοστό! Αλλιώς δε θα μπαίνουν σωστά οι πινέζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή